Hakkımızda

İstanbul’da hava kirliliğinin hat safhalara çıktığı 1990’lı yıllarda kentimizde İgdaş’ın öncülüğünde başlatılan doğalgaz alt yapı çalışmalarını takiben 1992 yılında İmsan Tesisat Yapı San. ve Tic. Ltd. Şirketi’ni kurduk. Doğalgazın kullanımıyla birlikte hem kentimiz sağlığına kavuşacak hem de halkımız daha temiz ve ekonomik bir yakıta sahip olacaktı.

Çevreci şuurumuz ve milli ekonomimiz açısından yarar sağlayacak bu faaliyetin bir parçası olmak bizim için gerek ve yeter şartın ötesinde manevi bir haz vesilesiydi de…

Bu hedefler doğrultusunda, büyük bir azimle doğalgaz tesisatı işlerine başladık.

Birçok firmanın arasından iş disiplini, müşteri memnuniyeti, marka bilinirliği ile ön plana çıkmayı başarmış sektörün öncülerinden olan Türk Demirdöküm Fab. A.Ş.’ni çözüm ortağımız olarak seçtik.

Apartmanların kömürlü kazan dairelerinin doğalgaz kazanına dönüşümü, baca sistemlerinin doğalgaza uygun olarak paslanmaz çelikten imalatı ve montajı işleri ile eş zamanlı olarak kazanlara monte ettiğimiz ekonomi panelleriyle de zaten ekonomik olan doğalgazın, sarfiyatını da %35 mertebelerinde düşürerek hizmette cömert yakıtta ise cimri yüzlerce kazan dairesi projesini başarıyla teslim ettik ve etmekteyiz.

Demirdöküm garantisi altındaki doğalgazlı kat kaloriferi, kombi, doğalgaz sobası,  radyatör ve şofben gibi ürünlerin  satış ve montaj işlemlerini bugüne kadar başarıyla yapan firmamız binlerce ailenin, doğalgazın sıcak ve ekonomik yüzüyle tanışmasına vesile olmuştur.

Binaların ana kolon tesisatları, daire içi doğalgaz tesisatları, merkezi sistem binalarda ocak ve şofben kullanımı için domestik kolon tesisatı ve doğalgaz iç tesisatları da işimizin büyük bir kısmını oluşturmuştur. Bu sayede hayatı zorlaştıran ve yaşanmaz kılan bahar temizliği, karbon-monoksit zehirlenmesi, havadaki kükürt oranı, kurum , is ve kül gibi kavramlar da yavaş yavaş günlük hayatımızdan çıkmıştır.

Doğalgazın sanayi tesislerinde de kullanımı ve yaygınlaştırılmasının  gündeme geldiği günlerde  Uluslararası Gaz Eğitim Teknolojileri Araştırma Merkezi kısa adıyla Ugetam tarafından  verilen eğitimlerini de başarıyla tamamlayan firmamız bir çok sanayi tesisi ve yemek sitesinin proje ve uygulama çalışmalarını da başarıyla bitirmiştir.

Böylesine etkin ve şerefli bir mesleğin yüklediği aşırı sorumluluğu kendisine şiar edinen firmamızın otokontrol sistemi İgdaş ve müşterilerimiz tarafından da taktirle karşılanmıştır.%99 varan bir oranda ilk kontrolde doğalgaz açma başarısını gösteren firmamız bu başarısını bıkmadan usanmadan işini takip eden uzman mühendis ve tekniker kadrosuna borçludur.

Küresel ısınmanın etkilerinin oldukça arttığı 1997 yılında Demirdöküm Fab. A.Ş. bir yandan teknik ve pratik eğitimler vererek bizlerin bilgilerini tazelerken diğer yandan split klima ithaline başlamış kavurucu çöl sıcaklarında dahi insanlarımızın rahat bir nefes almasını sağlamıştır.

1997 yılında şirketimiz “Marmara bölgesinde en çok split klima satan Demirdöküm bayisi ünvanını” almıştır.Kısa sürede split klimaya ilave olarak salon tipi, gizli tavan tipi ve kaset tipi cihazlarında satış ve montaj işlemleri başarıyla yapılmıştır.

Soğutma sektöründe taze hava ihtiyacını da sağlayan kanallı split klima cihazları ve bu cihazların bağlandığı kanal sistemlerinin proje ve montaj işlemleri de firmamızca 2001 yılından bu yana başarıyla yürütülmektedir.

Doğalgaz ve kat kaloriferi tesisatı yaparken zaman zaman evlerde eskiyen temiz su borularının da değişimi gerekiyordu.Çünkü paslanmış borular insanlarımızın sağlığını tehdit ediyordu.Çevre ve halk sağlığına verilen önem doğrultusunda makro düzeyde İski’nin İstanbul’da başlattığı temiz su borularının ıslahı projesine bizlerde konutlarda temiz su  hatlarını yenileyerek mikro düzeyde destek verdik.Barajlarda filtrelenip temizlenen ve dinlendirilen suyu İski kapı önüne kadar sağlığa uygun bir şekilde getirirken bu suyun bina içindeki eski tesisat tarafından kirlenmesine göz yumamazdık.

Sektör ana başlığınız inşaat olunca yaptığınız işlerde işin hazırlık safhasında ve teslimi aşamasında direk bu sektörü ilgilendiren işleri de organize edebilmeniz, hem işin sağlığı hem de projenin hızla devam edebilmesi için gereklidir.

Projelerimizin çoğunda kendi uzman inşaat grubumuzun bizlere verdiği destek sayesinde işin teslim süresi kısalttığımız gibi, işçilik ve malzeme kaybını da önlemeyi başardık.

Fosil yakıtların neredeyse tamamının tükeneceği bir yüzyılı yaşayan dünyamızda yenilenebilir enerji kaynaklarının hayati önem taşıdığı gerçeğinden hareketle bu alanda da teknik makale ve yayınları, konuyla ilgili fuar, sempozyum ve konferansları ilgiyle takip etmekteyiz.Güneş enerjisinden fotovoltaik güneş panelleri vasıtasıyla elektrik üretimi, birçok iç bükey aynanın odağına inşa edilecek buhar jenertörleri vasıtasıyla elektrik üretimi ,rüzgar ile elektrik üretimi üzerinde titizlikle çalıştığımız konulardır.Ayrıca hayvansal ve bitkisel atıkların fermantasyona tabi tutulması ile biogas elde edilmeside başlı başına üzerinde çalıştığımız projeler arasındadır.

Ülkemizin güneş enerjisi bakımından çok verimli olmasına ilaveten Enerji verimliliği Yasasının kısaca Enver yasasının da Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından onaylanmasını milli ekonomimiz adına sevinç ve memnunlukla karşılıyoruz.

Bu sayede alt yapı ve işletme giderleri oldukça yüksek olan termik ya da birçok tehdidi bünyesinde barındıran nükleer enerji santrallerinin yerini konutların çatılarında fotovoltaik güneş panelleri ya da geniş arazilere kurulan aynalı güneş buhar jeneratörleri alacaktır.

Hedefimiz kurulduğumuz günden bugüne kadar ve gelecekte, hizmet odaklı faaliyetlerimizde daima en ekonomik şartlarda sizlere en ideal konforu sunmaktır.

Sloganımız minumum fiyat, maksimum verim.

Bir cevap yazın